سیر تحول

تکامل به سوی ایرانی نوین

سیر تحول

تکامل به سوی ایرانی نوین

از دیاری می آیم که روزگاری پیشاهنگ علم و فرهنگ در دنیـــا بود.
از دیاری می آیم که هرچند ، زخم تازش های هزاران ساله ای بر تنش نشانده شده،
هرگز کمر خم نکرده است.
از دیاری می آیم که زادگاه بزرگ مردانی است
که تاریخ نامشان را هرگز از یاد نخواهد برد.

من اهل ایرانـــــ♥ـــــم...

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
۳۰
شهریور ۹۸

راکتوری که 400 بار بهتر از درخت کربن هوا را جذب می‌کند

راکتور زیستی ابداع شده که با کمک جلبک کربن موجود در اتمسفر را جذب و به سوخت زیستی تبدیل می‌کند. شرکت تولید کننده ادعا می‌کند فناوری این راکتور در جذب کربن ۴۰۰ بار کارآمدتر از درختان است.

به اعتقاد دانشمندان قابلیت جذب کربن جلبک یکی از ابزارهای مهم برای مقابله با تغییرات آب وهوایی است.  سال‌ها دانشمندان فرایند جذب کربن توسط جلبک را مطالعه کردند تا با کمک آن بتوانند روش‌هایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای بیابند و سوخت‌های زیستی تولید کنند.

اکنون شرکت Hypergiant Industries یک ماشین جعبه‌ای شکل ابداع کرده که می‌تواند کربن را جذب کند. قابلیت این دستگاه برای جذب کربن معادل ۴۰۴۶ مترمربع زمین درختکاری شده است.

جلبک با فرایند فتوسنتز،  دی اکسید کربن، آب و نورخورشید را جذب و انرژی تولید می‌کند. به طور معمول جلبک از این انرژی برای رشد و تکثیر استفاده می‌کند اما دانشمندان مشغول بررسی روش‌هایی برای جذب این انرژی و تبدیل آن به سوخت‌های زیستی هستند و در این زمینه به موفقیت‌هایی نیز دست یافته‌اند.

این شرکت راکتور زیستی Eos را ابداع کرده که شبیه یک دستگاه ایکس باکس بزرگ است. این راکتور در ابعاد ۹۰ در ۹۰ در ۲۱۰ سانتیمتر طوری طراحی شده تا پس از نصب در محیط های شهری، کربن را از اتمسفر جذب و سوخت زیستی پاک تولید کند.

این راکتور با استفاده از نوعی جلبک به نام chlorella vulgaris کار می‌کند. قابلیت جذب کربن این جلبک از بقیه انواع آن بیشتر است.  جلبک درون یک سیستم لوله مانند و تانک آبی در دستگاه نگهداری می‌شود و در معرض نور مصنوعی قرار می‌گیرد. به این ترتیب  می‌تواند مواد مغذی مورد نیاز برای زنده ماندن و تولید سوخت زیستی را تامین کند.

شرکت تولید کننده راکتور ادعا می‌کند فناوری آن برای جذب کربن در هوا ۴۰۰ بار کارآمدتر از درختان است، زیرا دستگاه مجهز به نرم افزار یادگیری ماشینی است که کل فرایند جذب کربن، مدیریت نور، دما و سطح pH  را کنترل می‌کند. این شرکت تصمیم دارد تا جزئیات بیشتری از عرضه این راکتور به بازار در ۲۰۲۰ میلادی اعلام کند.

منبع: خبرگزاری مهر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی